Vandaag stelden burgemeesters Koen Van den Heuvel en Peter Van Hoeymissen, respectievelijk lijsttrekker en –duwer van CD&V, de 14 nieuwe kandidaten voor op hun lijst.

Met 14 nieuwkomers op 29 plaatsen, werd ervoor geopteerd om met maar liefst de helft nieuwe gezichten naar de verkiezingen te trekken.
Op die manier wordt er uitdrukkelijk gekozen om ramen en deuren open te gooien, en met heel wat vers bloed en jong talent gestalte te geven aan de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands.

Koen: “Bij een nieuwe fusiegemeente hoort ook een vernieuwd politiek verhaal. We kiezen voor een ervaren ploeg, aangevuld met heel veel nieuw politiek talent. 

Een heel bewuste keuze, want met 37 uittredende verkozenen binnen CD&V Puurs-Sint-Amands hadden we ook zonder nieuwkomers onze lijst makkelijk kunnen vullen.”

We wilden echter een frisse wind door onze ploeg laten waaien, en zo ook heel duidelijk aangeven dat we niet willen stilstaan in Puurs-Sint-Amands, maar voor een nog mooiere en bruisendere gemeente willen gaan, steeds op mensenmaat.”

 

Een aantal van deze nieuwe gezichten zijn al bekend. Zo stelden we longarts-oncologe An-Marie Morel (48) al voor, die op onze lijst een prominente plaats zal innemen.
Ook twee sterkhouders uit Sint-Amands werden al gelanceerd: de jonge senior Luk Ceurvelt (62) en jonge mama Nilufer Yuruk (37).

Vorige week werden de jonge wolven van onze lijst voorgesteld: Jef De Rop (20), Robbe Cooremans (22), Willem Geeroms (24) en Jens De Laet (25), alle vier heel erg actief in het verenigingsleven in onze gemeente.

Na deze 4 jonge heren, kunnen we vandaag ook een heel aantal (jonge)dames op onze lijst verwelkomen.

Hilde Waumans (36) is een jonge moeder van 3 dochters. In haar jeugd was zij hoofdleidster van VKSJ Puurs, vandaag nog steeds kookouder bij chiro Lippelo.
Politiek zit haar, als kleindochter van de laatste burgemeester van Lippelo, in de genen.

Naast Hilde staan er nog 3 dertigers op onze lijst:

Sophie Van Praet (31) uit Oppuurs is mama van 2 kleuters, en geeft geschiedenis-godsdienst in het SJABI. Haar roots liggen in Sint-Amands, waar zij ondermeer in leiding stond bij de chiro, en turnde bij Pac Sem. Als historica was ze ook gids in het Verhaerenmuseum.

Anneleen Meersman (38) is een Breendonkse, met wortels in Kalfort, waar zij schoolliep in het lager en in de chiro zat. Zij is beleidsmedewerker bij het departement Welzijn, sportief actief bij WTC Breendonkse trappers, en woont intussen in het Ruisbroekse Fransveld.

Jetty Luppens (37) groeide op in Ruisbroek, woont vandaag in de Puurse Hoogstraat, maar is sociaal vooral actief in Kalfort. Daar is ze één van de trekkers binnen het comité dat Kalfort Kermis organiseert. Professioneel is zij actief als adviseur in de financiële sector.

Niet alleen dertigers, maar ook 3 dynamische veertigers maken voor het eerst hun opwachting op onze lijst.

Sandra Peersman (49), is een goedlachse Kalfortse, die als kwaliteitsmanager bij Novartis-Alcon werkt. Zij is een bekend gezicht in Kalfort, die altijd al veel engagementen op zich genomen heeft, ondermeer in diverse oudercomités.

Heidi Smets (42) uit Oppuurs zal bij velen gekend zijn als ‘juffrouw Heidi’, aangezien ze jaren in de onthaal- en eerste kleuterklas stond in de school de Kameleon.  Vandaag is zij ondermeer volwassen begeleider van de Chirojongens Oppuurs, haar achtste jaar intussen.

Nikki Van Laer (42) uit Ruisbroek is hoofddeskundige bij OVAM. De voorbije jaren was zij erg actief als volwassenenbegeleider van de chiro en was zij jarenlang voorzitter van de ouderraad van de dynamische school ‘De Krinkel’.