Eerste steen huisartsenwachtpost

22-06-2018

Met de eerstesteenlegging is de eerste stap gezet naar de verhuis van de Huisartsenpost N16. Tegen het einde van dit jaar moet die de deuren openen aan de Kleine Amer. Ook de Rode Kruis-afdeling van Puurs krijgt er onderdak.

De Huisartsenpost N16 opende in 2009 de deuren in een voormalig gebouw van Pfizer. Met succes, want gemiddeld krijgt de wachtpost nu al per weekend zo'n vierhonderd patiënten over de vloer. Door uitbreiding heeft het farmaceutische bedrijf het pand opnieuw zelf nodig en dus moest er een oplossing gezocht worden.

“We wisten al bij de opstart dat het huidige gebouw maar tijdelijk gebruikt kon worden”, zegt de burgemeester van Puurs, Koen Van den Heuvel (CD&V), die mee aan de kar trok voor de herlokalisatie. “De huisartsenwachtpost komt nu op het terrein naast de brandweerkazerne aan de Kleine Amer. Deze locatie ligt maar enkele honderden meters verder en is even makkelijk bereikbaar. Er is ook voldoende parking voor de deur. De gemeente verkoopt de grond, een privé-investeerder bouwt en de huisartsenpost huurt.”

(...)

Lees het volledige artikel op www.gva.be