Iedereen klassiek in Puurs

27-11-2012

Op de Iedereen klassiek-dag op zaterdag 1 december nodigt de bib iedereen uit klassieke muziek te (her)ontdekken. Elke bezoeker krijgt dan een cd met de mooiste klassieke melodieën die hij gedurende drie weken gratis kan beluisteren.

 

Wie hits in klassieke muziek wil ontdekken, schrijft zich in voor de cursus Ken je klassiekers op 3 donderdagavonden in december: 6, 13 en 20 december van 19.30u tot 22.00u in de Rode Zaal van CC de Kollebloem.   Ja, je kent ze: hits in klassieke muziek. Je hoort ze in reclame, als gsm-tune en zelfs als ijskarmelodie. Vaak weet je niet dat ze oorspronkelijk klassieke muziek van bekende componisten zijn. Aan de hand van een twintigtal klassieke hits maak je kennis met grote klassieke meesters en hun muzikale erfenis. Je kijkt achter de schermen van melodieën die je blindelings meefluit. Je staat versteld van de sporen van Bach en Mozart in je geheugen. Deze cursus vormt een ideale eerste kennismaking met klassieke muziek.

 

Samen met jou en haar partners Vormingplus Mechelen en Davidsfonds Puurs wil de bibliotheek en CC de Kollebloem er in Puurs een absoluut feest van maken.

Meer info via puurs.bibliotheek.be of vrijetijdsbalie.