‪Daarnet ben ik door de CD&V-fractie gevraagd om Joke Schauvliege op te volgen als minister van Natuur, Klimaat, Omgeving en Landbouw. Dankbaar voor het vertrouwen,en vastbesloten om mij 200% in te zetten voor een ambitieus beleid!‬

‪Veel dank aan Joke voor het harde werk van de afgelopen jaren.‬

 
 

 

 

Persbericht

De Vlaamse fractie heeft vandaag unaniem Koen Van den Heuvel voorgedragen als Vlaams minister van Omgeving, Landbouw en Natuur. Hij legde bij het begin van de plenaire vergadering de eed af en volgt daarmee Joke Schauvliege op waarvoor hij veel waardering uitspreekt. “Het is een eer om minister te mogen worden, al had ik dat liever onder andere omstandigheden gedaan. Het afscheid van Joke was zwaar, en ik wil haar heel duidelijk bedanken voor al het werk dat zij gedaan heeft,” aldus Van den Heuvel.

Veel tijd is er niet meer om zich in te werken, maar hij wil geen dag verloren laten gaan en hard werken om de uitdagingen die er zijn op een ambitieuze manier aan te pakken. Daarbij is samenwerking voor Koen Van den Heuvel cruciaal: “Samenwerken is voor mij het sleutelwoord. Er is geen landbouwer die niet inzit met het milieu. Er is geen ondernemer die klimaat niet belangrijk vindt. Er is geen natuurliefhebber die jobs niet belangrijk vindt. Die mensen wil ik allemaal achter één verhaal krijgen. En ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen.”

Koen Van den Heuvel heeft de afgelopen jaren al heel wat ervaring en expertise kunnen opbouwen. In 1989 werd hij voor het eerst verkozen tot gemeenteraadslid in de gemeente Puurs, waarvan hij intussen al meer dan twintig jaar burgemeester is. Tijdens zijn burgemeesterschap transformeerde hij Puurs van een wat ingeslapen tot een erg dynamische gemeente. Vorig jaar was hij de architect van de fusie tussen Puurs en Sint-Amands, de enige in de provincie Antwerpen.

Sinds 2004 is hij verkozen als Vlaams parlementslid en in 2012 werd hij fractievoorzitter in het Vlaams parlement. Als Vlaams Parlementslid toont hij grote interesse in financiën en begroting, binnenlands bestuur, innovatie en werk. Gedurende de onderhandelingen over de zesde staatshervorming was hij één van de architecten van de nieuwe financieringswet.

Koen Van den Heuvel studeerde in 1988 af als licentiaat in zowel de economische als de politieke wetenschappen aan de KULeuven. Ook haalde hij een baccalaureaat in de filosofie. Zijn professionele carrière begon bij de Nationale Bank van België. Daar was hij 15 jaar lang actief op de studiedienst en schreef hij rapporten over de arbeidsmarkt en de economische conjunctuur.

In zijn vrije tijd leest hij graag een goed boek en is hij fervent supporter van Royal Antwerp FC. Koen is vader van drie kinderen en samen met Katrien.