Koen Van den Heuvel gaat voor Federaal Parlement samen met minister Annelies Verlinden

Publicatiedatum

Tags

Brussel

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

Op 9 juni zijn het verkiezingen voor het Vlaams -, Federaal - en Europees Parlement. Koen Van den Heuvel, Burgemeester van Puurs-Sint-Amands, doet na 20 jaar in het Vlaams Parlement, waarvan 8 jaar fractieleider en één jaar minister, een gooi naar een zitje in het Federaal Parlement. Hij wil zich hier vooral inzetten om mensen meer bestaanszekerheid te bieden: een voldoende hoog loon, goede zorg en sociale zekerheid en een degelijke pensioenen.

Op vraag van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden maakt hij de overstap naar de kieslijst voor het federaal Parlement. Samen vormen ze op die manier een sterk team in de provincie Antwerpen. Van den Heuvel heeft naar eigen zeggen veel zin in deze nieuwe uitdaging: “De meeste thema’s om de bestaanszekerheid van mensen te verhogen bevinden zich nog steeds op het federale niveau en sluiten bovendien perfect aan bij mijn opleiding en de start van mijn carrière als economist.”  Waar hij op wil inzetten weet hij al: “Ik wil dat mensen die werken een goed loon krijgen, ik wil dat ze kunnen rekenen op een goede sociale zekerheid en een degelijk pensioen. Maar tegelijk moeten we ook waken over gezonde overheidsfinanciën die noodzakelijk zijn om die bestaanszekerheid ook aan onze kinderen en kleinkinderen door te geven.”

Tot slot wil Van den Heuvel vooral oplossingen zoeken zoals hij ook als burgemeester doet. Mensen hebben volgens hem geen boodschap aan gehakketak en geruzie maar willen een daadkrachtig beleid dat oplossingsgericht werkt waardoor beleid kan gerealiseerd worden dat weldegelijk mensen vooruit helpt. Hij is helemaal klaar om de uitdaging aan te gaan en als hij verkozen is hier zijn schouders onder te zetten.

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.