Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.  

Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft op 24 januari de nieuwste gemeente- en stadsmonitor gepubliceerd. Deze grootschalige burgerbevraging levert voor iedere gemeente in Vlaanderen een uitgebreid rapport en uniek beeld op over wat de inwoners belangrijk vinden.

De gemeente Puurs-Sint-Amands behaalt mooie scores op alle domeinen. De gemeente scoort zowel in de regio Rivierenland als in Vlaanderen bovengemiddeld.

85% van de inwoners van Puurs-Sint-Amands is gelukkig, 81% van de ondervraagden is tevreden over de gemeente en 86% is tevreden over de eigen buurt. 80% vindt dat er voldoende groen is in zijn of haar buurt. Daarnaast kent Puurs-Sint-Amands een laag onveiligheidsgevoel (4%) en een laag armoedecijfers (5,7%).

Bovendien haalt de gemeente ook in verschillende domeinen een betere score dan bij de vorige gemeentemonitor in 2020, drie jaar geleden. Zo scoort de gemeente op vlak van consultatie van de inwoners 10% beter en de tevredenheid over digitale diensten is gestegen met 6%.

Burgemeester Koen Van den Heuvel reageert tevreden: “Het rapport toont aan dat de inwoners graag in onze gemeente leven, werken en wonen. We hebben de voorbije legislatuur hard gewerkt op diverse domeinen. Deze inspanningen zien we ook terugkomen in de resultaten en lonen duidelijk. We werken graag verder aan een aangename gemeente zodat we ook bij volgende monitor mooie punten halen.”

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Koen Van den Heuvel gaat voor Federaal Parlement samen met minister Annelies Verlinden

Op 9 juni zijn het verkiezingen voor het Vlaams -, Federaal - en Europees Parlement. Koen Van den Heuvel, Burgemeester van Puurs-Sint-Amands, doet na 20 jaar in het Vlaams Parlement, waarvan 8 jaar fractieleider en één jaar minister, een gooi naar een zitje in het Federaal Parlement. Hij wil zich hier vooral inzetten om mensen meer bestaanszekerheid te bieden: een voldoende hoog loon, goede zorg en sociale zekerheid en een degelijke pensioenen.