Belastingen in Puurs-Sint-Amands dalen!

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

De gemeenteraad keurde de begroting voor 2024 goed. TeamKoen houdt woord en laat de belastingen dalen. 

De opcentiemen in de personenbelasting zijn de belangrijkste belastingen van gemeenten. De voorbije jaren heeft TeamKoen deze belastingen duidelijk laten dalen en dit ondanks de coronacrisis, de energiecrisis en de stijgende kosten door de oplopende inflatie. Het tarief bedraagt nu 7,3%. De inwoners van Sint-Amands betalen 13% minder personenbelasting aan de gemeente tegenover de periode voor de fusie, voor inwoners van Puurs-Sint-Amands gaat het om een daling van 3%.

“Onze kas blijft op orde, we blijven trouw aan onze beloftes van een belastingvermindering en blijven investeren in onze gemeente. Op dit elan willen wij de komende jaren verder gaan”, besluit Koen Van den Heuvel tevreden.

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.