Koen Van den Heuvel blijft ijveren voor oplossing knooppunt A12-N16

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

Er moet een oplossing komen voor het kruispunt A12-N16! Zowel qua verkeersdoorstroming als verkeersveiligheid zijn er nog heel wat efficiëntiewinsten te boeken.

De situatie aan het kruispunt A12-N16-N17 is reeds verschillende keren onderzocht maar een concrete aanpak van het kruispunt kwam er tot op heden niet. Daarnaast dient ook de knoop ter hoogte van het Ooievaarsnest en A12 verder afgewerkt te worden zodat inwoners van Ruisbroek het kruispunt A12-N16 reeds kunnen vermijden.

“Ik hou de vinger aan de pols bij de bevoegde minister Lydia Peeters. Minister Peeters erkent dat de knoop A12-N16-N17 dient aangepakt te worden en bevestigde me dat in de loop van 2022 het studiewerk voor zowel de knoop A12-N16-N17 als de knoop Ooievaarsnest-A12 moet afgerond worden zodat er een beter zicht komt op de timing en de noodzakelijke budgetten. Dit laat toe om reeds verder te werken aan de meest prioritaire projectonderdelen in de projectzone van de Sneltram langs de A12.”

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.