Goed op weg om doelstelling 50.000 extra bomen in 2024 te halen

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

Bij de start van de legislatuur in 2019 heeft TeamKoen zich geëngageerd om maar liefst 50.000 extra bomen te planten in onze gemeente tegen 2024. Goed voor twee bomen per inwoner. Dat is dubbel zoveel als de doelstelling die Vlaanderen voorop stelt. Met nog een klein jaar te gaan is ons engagement bijna bereikt.

“Momenteel staat de teller op bomencharter.be op 48.384. Hiermee zijn we bij de koplopers in de provincie Antwerpen en bij de acht beste gemeenten van Vlaanderen naast grootsteden zoals Gent, Brugge en Mechelen. Als we kijken naar aantal bomen per inwoner staan we op de vijfde plaats”, weet burgemeester Koen Van den Heuvel.

Samen met de inwoners hebben we het streefdoel bijna bereikt, zo was onze bomenactie waarbij we gratis bomen aan inwoners geven een groot succes. De komende periode planten we nog heel wat bomen aan, onder andere voor de Steenbossen in Breendonk.  

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.