Koen Van den Heuvel trekt opnieuw de lijst van TeamKoen

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

Koen Van den Heuvel zal in Puurs-Sint-Amands de lokale lijst TeamKoen – cd&v trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Dat heeft het partijbestuur donderdagavond unaniem beslist. Hiermee zet hij ook de ambitie voor een nieuwe termijn als burgemeester.

In oktober 2018 haalde TeamKoen – cd&v een absolute meerderheid in de toen nog prille fusiegemeente Puurs-Sint-Amands. Het team hoopt ook in 2024 een mooi resultaat te behalen.

Koen Van den Heuvel: “We hebben deze legislatuur hard gewerkt en we kunnen terugblikken op een geslaagde fusie-operatie. Ondanks dat de voorbije jaren niet altijd even makkelijk waren door corona, de energiecrisis en de oplopende prijzen hebben we toch onze beloftes ingelost. De personenbelasting is gedaald, de gemeentekas is op orde en we hebben de voorbije jaren 100 miljoen euro geïnvesteerd in onze gemeente. Daarnaast hebben we onder meer ook een visie uitgedacht voor de toekomst van onze leefgemeenschappen zoals Sint-Amands, Kalfort, Lippelo en Oppuurs.

Het werk is volgens Van den Heuvel na de verkiezingen 2024 niet af: “We willen onze gemeente nog veiliger en aangenamer maken en de toekomstvisie voor onze leefgemeenschappen verder vorm geven. We hebben ook nog natuurprojecten en Brede School-projecten lopen. Om alle plannen voor onze mooie gemeente mogelijk te maken en tegelijk financieel gezond te blijven, is een ervaren team nodig.”

Hoe dat team er verder zal uitzien is volgens voorzitter Jürgen Buyst nog niet duidelijk: “We werken aan een nieuwe ploeg met een gezonde mix van jong en oud, ervaring en vernieuwing. Er zullen ook enkele verrassende nieuwe namen komen.”

“Ik heb vertrouwen in de ploeg en ben ervan overtuigd dat ik aan het eind van de volgende legislatuur de stok kan doorgeven aan jonge, dynamische en getalenteerde mensen”, geeft Van den Heuvel nog mee.

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.