Masterplan Echo’s van De Schelde in uitvoering

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

Op 29 juni 2021 keurden we het finale masterplan Echo’s van de Schelde goed. Een mooi, omvattend en ambitieus masterplan dat voor en samen met de inwoners werd opgemaakt. Het masterplan omvat een algemene en volledige toekomstvisie die we met concrete projecten tot leven brengen.

Zo zorgen we voor nieuwe jeugdlokalen, een brede school met nieuwe turnzaal en nieuwe kinderopvang, een lokaal dienstencentrum voor senioren, kunstgrasveld om te voetballen, fietsstraten in de dorpskern, meer natuur, en natuurlijk een ontmoetings- en bruisend belevingsplein aan de Kaai. Jong en oud gaat kunnen genieten in Sint-Amands.

De eerste projecten zijn al uitgevoerd, andere projecten lopen tot 2027.

Zo hebben we in mei 2023 het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe turnzaal en nieuwe kinderopvang op de site van VBS Zonnebloem. Lokale verenigingen kunnen de turnzaal na de schooluren ook gebruiken.

In het centrum van Sint-Amands hebben we fietsstraten in het leven geroepen waar auto’s fietsers niet mogen inhalen.

In 2024 maken we werken van nieuwe dijkmodules langs de Schelde. Het zijn plaatsen om te pauzeren dicht bij het water. De vergunningen zijn aangevraagd.

Meer informatie over het masterplan Echo’s van de Schelde in Sint-Amands vind je op https://www.puurs-sint-amands.be/echosvandeschelde

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.