Nieuw bosgebied van 10ha in Breendonk

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

Op 15 december plantte burgemeester Koen Van den Heuvel samen met de leerlingen van basisschool Klavertjevier de eerste bomen voor het nieuwe bosgebied Steenbossen. Het nieuwe bos van zo’n 10ha groot bevindt zich langs de Groenstraat.

“We vinden het belangrijk dat iedereen in onze gemeente kan genieten van de natuur. Met dit nieuw bos zorgen we ervoor dat ook Breendonk een aangename, groene plek heeft om te vertoeven dicht bij het centrum van de woonkern”, vertelt Koen Van den Heuvel.

Steenbossen heeft dan ook voor elk wat wils. Er komen rustige uitkijkpunten, picknickplekken, natuurlijke speelelementen, een mountainbikepad, een vlonderpad en veel meer. Dit in een mooie omgeving met inheemse sterke bomen, struiken, grasland en weiden en ruimte voor water. “De Leibeek en Steenboschloop zullen we breder maken en er komt ook een beekwadi om de uitdagingen op vlak van water aan te pakken, zoals het langer bijhouden van het water zodat het tijd krijgt om in de grond te dringen”, weet de burgemeester.

De werken zijn eind 2023 opgestart en zullen ook in 2024 verder doorlopen.

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.