Treinverbinding Mechelen – Sint-Niklaas blijft

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

Midden september deed een gerucht de ronde dat Infrabel spoorlijn 54 Mechelen – Sint-Niklaas, met een halte in station Puurs, wou afschaffen. Dit nieuws zorgde voor heel wat opschudding en is uiteraard onaanvaardbaar!

Daarom hebben we meteen kort op de bal gespeeld. We tekenden officieel protest aan via een resolutie die unaniem door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Deze resolutie bezorgden we aan Infrabel en de minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. We ontvingen ondertussen van zowel de bevoegde minister als Infrabel een brief dat de afschaffing van de treinverbinding Mechelen-Sint-Niklaas niet aan de orde is. Burgemeester Van den Heuvel en schepen van Mobiliteit Alex Goethals zijn tevreden met het antwoord: “Station Puurs is het belangrijkste knooppunt voor school- en woon-werkverkeer in Klein-Brabant en bovendien is deze spoorlijn de enige verbinding met het Waasland en zal in de toekomst de ruggengraat vormen van het openbaar vervoersnet in onze regio. Het is voor ons dan ook uitermate belangrijk dat deze lijn behouden blijft zodat we station Puurs als mobiliteitshub verder kunnen uitbouwen.”

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.