Koen Van den Heuvel steekt de handen uit de mouwen op de Dag van de Onthaalhouder en Kinderverzorger

Publicatiedatum

Auteur

Koen Van den Heuvel

Deel dit artikel

Tijdens de week van de Kinderopvang zetten we kinderbegeleiders en onthaalouders in de kijker. Samen met schepen van Jeugd Willem Geeroms ging ook burgemeester Koen Van den Heuvel een handje helpen in de buitenschoolse kinderopvang de Sloeber in Puurs-Sint-Amands.

Ze gaven de kinderen een koekje en water, ze hielpen mee met het maken van het huiswerk en speelden mee met de kinderen.

“Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk om in te zetten op het welzijn van onze kinderen. De opvangbegeleiders staan elke dag paraat. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ze onze kinderen voor en na school opvangen,” zegt Van den Heuvel.

Willem Geeroms geeft nog mee dat in Puurs-Sint-Amands jonge ouders ook kunnen rekenen op de inzet en engagement van heel wat onthaalouders. “Het is fijn om de band te zien tussen de kinderen en de onthaalouders,” besluit Geeroms.

Nieuws

1020 proportionele verminderingen van de onroerende voorheffing bij co-ouderschap toegekend

Sinds 1 januari 2023 is een nieuwe regelgeving in voege waarbij de vermindering voor kinderen ten laste in een co-ouderschapsregeling proportioneel kan verdeeld worden tussen beide co-ouders. Voordien werd de vermindering enkel toegekend aan de ouder waar de kinderen gedomicilieerd zijn. In het eerste jaar van deze nieuwe regelgeving zijn er 1020 aanvragen voor de proportionele vermindering toegekend. 

Een vol Studio 100 pop-up theater luistert naar Barack Obama

Het Studio 100 pop-up theater vormde op zondag 17 maart het decor voor de opening van technologie en innovatie festival SuperNova. Met oud-president Barack Obama als gastspreker een uniek gebeuren in Puurs. Zo’n kleine 2000 mensen woonden de keynote ‘An evening with Barack Obama’ bij.

Puurs-Sint-Amands haalt hoge scores in nieuwste gemeentemonitor

De inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn tevreden over hun gemeente. Dat blijkt uit de meest recente gemeentemonitor. De gemeente scoort op zowat alle vlakken beter dan drie jaar geleden. Bovendien scoort het ook goed ten opzichte van andere gemeenten in Vlaanderen, de regio en gemeenten met en gelijkaardig inwonersaantal.